Informacija apie viešbučius

Viešbučių kategorijos
Kelionių organizatorių kataloguose (prie kiekvieno viešbučio pavadinimo ir viešbučių rodyklėje, turinyje) viešbučių kategorijos žymimos simboliais, tačiau šis žymėjimas neturėtų būti prilyginamas oficialiam viešbučio įvertinimui toje šalyje. Tai daugiau subjektyvus organizatoriaus viešbučio vertinimas. Viešbutis vertinamas pagal vietą, kambarių būklę ir įrengimą, paslaugų kiekį, aptarnaujančio personalo lygį bei kita. Toks vertinimas leidžia poilsiautojui pasirinkti norimą bei tinkamą viešbutį.  Kiekvieno viešbučio aprašyme nurodoma ir jo kategorija toje šalyje. Be to, norėtumėme pabrėžti, kad Egipte viešbučių klasifikavimas nėra prilyginamas Tarptautiniam viešbučių klasifikavimo tipui.

Apgyvendinimas
Įprastai viešbučiuose nėra triviečių ar keturviečių kambarių. Užsakius vietą trečiajam ar ketvirtajam asmeniui, dviviečiame kambaryje pastatoma papildoma lova, sofa arba sulankstomas fotelis-lova. Už papildomą mokestį galima išsinuomoti lovelę kūdikiui. Atvykimo dieną poilsiautojai apgyvendinami viešbučio administracijos nuožiūra laisvuose užsakyto tipo kambariuose. Kambarius su langais į jūros pusę viešbučiai garantuoja tik tuomet, kai turistas už tai sumoka nustatytą atskirą priemoką. Kitu atveju toks pageidavimas gali būti patenkintas tik esant galimybei.  Atkreipiame dėmesį, jog į daugelio viešbučių teritoriją yra draudžiama įsinešti mieste ar kur kitur pirktus maisto produktus bei gėrimus.

Viešbučio para
Atvykimo dieną viešbučio paros pradžia prasidėda nuo 14 val., išvykstant, pagal  tarptautines taisykles, apmokėti sąskaitas ir atlaisvinti viešbučio kambarį Jūs turite iki  12 valandos. Tokia tvarka galioja nepriklausomai nuo to, kad Jūsų išvykimo iš viešbučio laikas yra vėlesnis, net po 24 valandos. Jei yra galimybė, išvykimo iš kambario laikas gali būti pratęstas, tačiau už tai paprastai reikia sumokėti viešbučio administracijos nustatytą papildomą mokestį.

Maitinimas
Viešbučiuose galimi šie maitinimo tipai:

• RO (Room only) - be maitinimo.
BB (Bed&Breakfast) - pusryčiai (švediškas stalas), arbata, kava, vanduo - nemokamai.
HB (Half Board) - pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), nemokami gėrimai: tirpi kava, arbata (arba kiti viešbučio administracijos siūlomi gaivieji gėrimai) pusryčių metu. Vakarienės metu visi gėrimai - už papildomą mokestį.
HB+ (Half Board Plus) - pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas). Vietinės gamybos alkoholiniai ir gaivieji gėrimai pusryčių ir vakarienės metu - nemokamai.
HBS (Half Board Superior) - pusryčiai ir vakarienė, šampanas atvykus; pusryčiai, vėlyvieji pusryčiai (švediškas stalas, šviežiai išspaustos sultys, arbata, kava); priešpiečiai (lengvi užkandžiai, kava, arbata); vakarienė (švediškas stalas pagrindiniame restorane ir restorane a la carte, ribotas alkoholinių ir gaiviųjų vietinės gamybos gėrimų kiekis); vėlyva vakarienė.
FB (Full Board) - pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas). Pietų ir vakarienės metu visi gėrimai už papildomą mokestį.
FB+ (Full Board Plus) = EXTFB (Extended Full Board) - pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas), valgio metu - nemokami gėrimai (kai kuriuose viešbučiuose - alus ir vynas).
AI (All inclusive) - viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai. Kuriuose viešbučio baruose galima užsisakyti alkoholinių gėrimų, nustato viešbučio administracija savo nuožiūra. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali būti už papildomą mokestį.
UAI (Ultra All Inclusive) = SAI (Superior All Inclusive) = EXTAI (Extended All Inclusive) = ELGAI (Elegance All Inclusive) = VIPAI (VIP All Inclusive) - viskas įskaičiuota. Importiniai alkoholiniai gėrimai ir papildomos paslaugos - administracijos nuožiūra. Importinių alkoholinių gėrimų asortimentą ir kuriuose viešbučio baruose jo galima užsisakyti, nustato viešbučio administracija savo nuožiūra. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali būti už papildomą mokestį.
HCAI (High Class All Inclusive) = DAI - (Deluxe All Inclusive) - viskas nemokamai, išskyrus: parduotuves, telefoną, gydytojo ir kirpyklos paslaugas, kai kurias vandens sporto rūšis ir povandeninį nardymą.

Švediškas stalas - tai aptarnavimo būdas, kai svečiai patys įsideda maistą, įsipila šaltus ir karštus gėrimus. Švediškas stalas paprastai statomas salės viduryje arba iš krašto, kad visi svečiai galėtų nekliudomi ir laisvai prieiti prie jo bei įsidėti patiekalus. Švediško stalo etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo, tačiau reikėtų įsidėti tiek, kiek suvalgai.

Gydytojo paslaugos
Vykstant į kelionę, būtina draustis sveikatos draudimu bei atidžiai susipažinti su draudimo polise pateiktomis taisyklėmis. Nutikus draudiminiam įvykiui, skambinkite telefonais, kurie nurodyti Jūsų draudimo polise. Apie tai informuokite ir kelionių organizatoriaus atstovą. Jeigu kreipsitės į viešbučio  registratūrą, žinokite, kad viešbučio gydytojo paslaugos - mokamos. Atgauti pinigus iš draudimo kompanijos galėsite tik tuo atveju, jei pasiimsite visus gydytojo išrašus (sąlygos nurodomos draudimo polise) - mokėjimo kvitą, ligos diagnozės išrašą, patvirtintą gydytojo antspaudu, parašu bei parašytą ant firminio gydytojo kabineto blanko.

Seifas
Visiems turistams rekomenduojame naudotis viešbučio kambaryje arba registratūroje esančiais seifais. Visus vertingus daiktus, dokumentus bei pinigus rekomenduotina laikyti seife, nes įprastai viešbučio administracija neatsako už kambaryje paliktus daiktus. Seifai gali būti nemokami arba už papildomą mokestį. Jei nesinaudojate seifu, vertingus daiktus patartina laikyti užrakinamuose lagaminuose, nepalikti matomoje vietoje.

Oro kondicionieriai
Viešbučiuose kondicionieriai būna dviejų tipų: centrinis arba vietinis. Centrinis oro kondicionierius valdomas viešbučio administracijos nuožiūra, dažniausiai jie gali veikti tik tam tikromis valandomis arba gali būti įjungiami kelis kartus per parą. Žmonėms, kurie sunkiai pakelia karštį, tokio kondicionavimo gali ir nepakakti.  Vietinį oro kondicionierių kiekvienas poilsiautojas kambaryje gali reguliuoti savo nuožiūra. Poilsiautojams išėjus iš kambario kondicionieriai dažniausiai automatiškai išsijungia.

Elektros srovė
Paprastai 220 V elektros įtampa, tačiau gali pasitaikyti ir 125 V. Dažniausiai tai nurodoma instrukcijose vonioje.

Vanduo
Nerekomenduojama gerti vandens iš vandentiekio (tai gali būti pavojinga). Geriamą vandenį galite nusipirkti bet kurioje parduotuvėje ar viešbutyje. Valyti dantis bei plauti vaisius taip pat rekomenduojama parduotuvėje ar viešbutyje pirktu vandeniu. Nepatariama pirkti pilstomų gaiviųjų gėrimų bei gėrimų iš gatvės prekeivių.

Kelionės į Koso salą Kelionės į Rodo salą Mokėk mažiau - keliauk dažniau! Rezervuok poilsį Lietuvoje ir užsienyje su nuolaida!